Tag: 'tips'

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Pings Tagged 'tips'

Sort By: Date | Popularity

Page 12 of 64

10 Tips Kita Kena Tahu Sebelum Nak Jelajah New Zealand

Sejak keluar movie The Hobbit dengan LOTR ni, ramai sangat simpan hajat nak ke New Zealand. Mengikut data statistik, NZ menerima 3-4 juta pengunjung setiap tahun. Sejak aku balik dari trip NZ bulan lepas, ramai tanya macam mana nak jelajah NZ ni dengan efficient. Jadi aku kongsikan 10 tips yang kita kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog thepetitewanderlust thepetitewanderlust via alisaomar.com
27th March 2017 11:03pm

 

Income Tax Malaysia 2017

Have you tried to prepare and file your own income tax in Malaysia? For most people, it is a very challenging and stressful experience every year. However, you will find that it is not as difficult as it sounds when you understand how the income tax system works in Malaysia. First of all, do you...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mohdgazali50 mohdgazali50 via Personal Loan Malaysia | Pinjaman Peribadi
27th March 2017 5:51pm

 

7 Tips Kecantikan Bagi Remaja

Perubahan besar-besaran pada tubuh dan pola pikiran manusia terjadi saat menginjak masa remaja. Sayangnya, perubahan tersebut tidak seimbang dengan keinginan remaja yang ingin tampil cantik. Misal, sekresi hormon menyebabkan jerawat acapkali datang.Mulai merawat diri merupakan solusinya. Meskipun beberapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut merah
26th March 2017 4:33pm

 

Ajaib sedekah RM3 boleh hasilkan RM300

Bukan hype tapi memang betul terjadi pada diri sendiri. Harini dah plan untuk servis kereta sebab mileage dah cecah angka yang sepatutnya. So bila keluar nak beli sarapan pagi terus terfikir nak keluarkan RM300 bila singgah kat pam petrol Petronas Read more

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
25th March 2017 7:20pm

 

7 Manfaat Buah Delima Yang Perlu Diketahui

Pomegranate atau yang lebih dikenal sebagai buah delima adalah salah satu buah paling sehat dan bergizi dan terkenal dengan rasanya khas.Delima adalah sumber serat yang bagus dan kaya akan vitamin C dan K. Buah ini sarat dengan antioksidan dan memiliki manfaat yang tak ada habisnya. Bukan hanya bijinya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut merah
25th March 2017 4:02pm

 

Kurung Moden Warda Xclusive

Kurung Warda Xclusive ini simple. Tapi cukup classic. Tak di letak di ruang shop sbb ia pre-order 5 hari. Dan limited stok. The post Kurung Moden Warda Xclusive appeared first on Baju Kurung Moden Terkini 2016.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lelaiskandar lelaiskandar via Baju Kurung Moden Terkini 2017
21st March 2017 9:30am

 

8 Manfaat Lain Dari Kopi Selain Diminum

Kopi bukan hanya nikmat saat diminum apalagi ditemani dengan sebuah cemilan tentu saja akan bertambah nikmat. Selain nikmat diminum, ternyata kopi juga mempunya manfaat lain dalam kehidupan rumah tangga, berikut informasi yang dikutip dari infospesial.net:1. Pewangi kulkasCaranya adalah kopi yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut merah
20th March 2017 2:12pm

 

9 Tips Untuk Move On Setelah Putus Cinta

9 Tips Untuk Move On Setelah Putus CintaAssalammualaikum..Hari ini nak kongsi tentang 9 Tips untuk "Move On" setelah putus cinta, aku bukannya pakar sebab tips - tips ini semua aku ambil dan aku olah sikit - sikit dari satu website ni, credit tohttps://siraplimau.commanakala untuk gambar -...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
19th March 2017 1:00pm

 

Tips Agar Bibir Yang Menghitam Kembali Merah Alami

Bibir menghitam atau pecah-pecah membuat penampilan terasa kurang sempurna. Biasanya ini terjadi karena faktor merokok, usia dan polusi udara. Sebenarnya, untuk membuat bibir Anda kembali berwarna merah muda tidaklah terlalu sulit. Dibawah ini adalah beberapa cara alami untuk membuat bibir Anda tampak lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut merah
17th March 2017 7:01pm

 

5 Makanan Dan Minuman Sehat Untuk Perokok

Semua perokok pasti tahu bahaya dari perilaku merokok yang dapat mengganggu kesehatan. Untuk itu, banyak dari perokok yang mencari tahu makanan apa saja yang baik untuk dikonsumsi oleh perokok agar bisa menetralkan racun di dalam tubuhnya. Ini dia makanan yang baik dikonsumsi oleh para perokok agar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut merah
17th March 2017 6:29pm

 

5 Cara Agar Kamu Selalu Dikangenin Sama Pacar

Kebanyakan pria kalau lagi PDKT sama wanita pasti menunjukan sikap yang sangat romantis, perhatian, baik, dan masih banyak lagi. Hal ini dilakukan agar wanita tersebut tertarik padanya atau sebagai modal cinta mereka.Tak hanya itu, pria yang juga lagi PDKT pasti akan lebih sering bilang kangen dan sering...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut merah
17th March 2017 6:11pm

 

8 Cara Berkesan Buat Orang Sukakan Kita 'Human relation'

Pertama sekali, saya sajalaa kan nak kongsi dengan korang yang saya dah selesai present satu lagi subjek, Introduction of Teaching. Subjek ni pun saya jadi kumpulan pertama bentang tau. Samalah ceritanya macam subjek Principle of Teaching hari tu. Alhamdulillah, berehh.Dua tiga hari ni memang blog saya agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anafatihah anafatihah via !~Bidadari Superb~!
17th March 2017 10:18am

 

Ingat! Jangan Pernah Menahan Kentut Di Pesawat

Pernah merasa kembung dan tidak nyaman saat di pesawat? Anda tidak sendiri. Profesor klinis di University of Copenhagen, Jacob Rosenberg MD, DMSc mengatakan tekanan udara memengaruhi saluran pencernaan sehinga membuat seseorang cenderung ingin kentut karena kembung.Pada dasarnya, kentut atau dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut merah
16th March 2017 2:43pm

 

Chef Kongsi Teknik Betul Masak Pasta

Chef Kongsi Teknik Betul Masak PastaKalau tersilap cara, pasta yang anda masak mungkin menjadi keras dan melekat, tidak pula secantik seperti di restoran mahupun rancangan masakan yang anda tontoni. Pasti ada helah yang anda terlepas pandang.Terdapat banyak cara dalam penghasilan pasta terbaik. Terbaru,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Dari Dapur Kak Tie
16th March 2017 10:29am

 

KUNCI UNTUK DAPAT HATI SENANG DAN JIWA TENANG

hai assalammualaikumKunci Untuk Dapat Hati Senang Dan Jiwa Tenang - Dalam kehidupan ni, yang penting adalah untuk mendapatkan kesenangan hati dan ketenangan jiwa. Bila hati nak tenang, dan senang datang pulak masalah.Mungkin apa yang nad dapat daripada group whatsup ni, apa yang nad kongsikan ni dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
14th March 2017 11:41pm

 

Merangkak Untuk Menang

Merangkak Untuk Menang,ok!: Kisah kejayaan murid dari Sekolah Kebangsaan (SK) Seberang Marang dalam Kejohanan Merentas Desa Bawah 12 Tahun Peringkat Kebangsaan di Taman Botani Negara Shah Alam kelmarin, menjadi viral di Facebook.Mohd Faizal Hafiz Adnan, 12, hanya remaja bertubuh kecil dan menetap di kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
13th March 2017 9:23am

 

Bila Anak Main Pen Marker

The post Bila Anak Main Pen Marker by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Mama..mama.. Tengok ni.. Aku yang sedang basuh pinggan mangkuk disingki menoleh ke belakang. Hani tergedek-gedek jalan ke arah aku sambil menunjukkan tangan dia yang penuh dengan pen marker..!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via ctfand.com
13th March 2017 8:44am

 

Tips Menghadapi Minggu Study Week

Tips Menghadapi Minggu Study Week (Sebelum Exam)Assalammualaikum..Minggu Study Week bagi pelajar Universiti sememangnya bukan masa untuk bersantai – santai tetapi sebaliknya adalah masa untuk study di saat – saat akhir hehehe. Di sini aku aakan kongsikan cara aku menghadapi minggu study week dan mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
8th March 2017 10:30am

 

Bagaimana cara memulakan bisnes online

Maaf ye. Straight to the point. Nak mula bisnes online tak jalan kalau main belasah je. Dia kena ada funnel bisnes untuk hasil (duit masuk). Ibarat macam flow yang tersusun dan sistematik bermula dari supplier, jenis produk nak jual, tarik pelanggan yang spesifik, offer yang kena pada tempatnya, cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Man Jadda Wajada
4th March 2017 8:46am

 

Gambar Terpapar Dua Kali Pada Entri Akibat Masalah Plugin

The post Gambar Terpapar Dua Kali Pada Entri Akibat Masalah Plugin by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Dalam 2 minggu lepas, aku telah menukar template blog ini kepada template baru. Tanpa tahu hujung pangkal, tiba-tiba blog ini berhadapan dengan error di mana terdapat sesetengah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via ctfand.com
28th February 2017 8:51am