User Profile: brownb7483

Show pings in: English | Malay | All

 

brownb7483

Your avatar

Real Name: brownb7483

Member Since: 11th June 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 3

Istiqomah. Anda Mampu Melakukannya, Dengan Habitica.

Mula-mula aku tonton video tentang mini-habits.Kemudian aku membaca tentang mini-habits oleh Stephen Guise dan Don't Break The Chain.Akhirnya aku mendaftar untuk main Habitica.Habitica adalah permainan membantu aku supaya istiqomah dengan rutin harian dan menjauhkan dari rasa malas dan sifat suka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
4 days and 17 hours ago.

 

'Solo: A Star Wars Story' Poster Dan Trailer.

Trailer Solo: A Star Wars Story sudah pun berlegar di YouTube.Poster terbaru pun ada juga. Harap-harap tidak kontroversi seperti siri poster sebelum ini.Ada gaya zaman 70-an.Apa yang saya boleh kata tentang siri filem A Star Wars Story ialah: perah Disney, perah! Selagi susunya masih ada!Saya nak ambil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
1 week ago.

 

DIY Ubahsuai Template Blogger: Melangkau (Override) Penggayaan CSS

Hari ni saya buat sedikit gubahan pada rupa blog. Gubahan kali ini tertumpu pada gambar di bawah TARIKH KIRIMAN | LABEL | KOMEN. Gambar ini saya namakan 'gambar alu-aluan' dan ada pada setiap kiriman. Saiznya adalah tetap iaitu 670 x 268px. Saya kurang berkenan dengan bingkainya ('border') yang agak tebal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
1 month and 3 weeks ago.

 

Facebook - Bagaimana Menyembunyikan 'Like' Dari Tersiar Di News Feed Dan Timeline

Satu benda yang saya kurang gemar tentang Facebook ialah tetapan (settings) yang merata-rata dan bukannya setempat. Saya tengah cari cara bagaimana nak 'like' suatu laman (page) tanpa 'like' saya itu keluar pada News Feed kawan-kawan dan Timeline saya. Saya pergi ke Settings pada bar di atas, tapi setelah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
1 month and 4 weeks ago.

 

DIY Ubahsuai Template Blogger: Menambah Pautan Komen

Hari ni saya buat sedikit ubahsuai pada template blog.Dah lama saya perasan tiada pautan komen pada item page blog saya. Saya nak pautan komen tu ada, macam dalam home page. Pautan ini berguna sebagai pemberitahuan berapa komen yang diterima untuk satu-satu kiriman (post).Untuk ubahsuai, saya klik pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
2 months ago.

 

Windows 'Hancuss', Kena Pasang Semula: Masalah Kad Grafik Radeon

Sambungan dari kiriman sebelum ini: Windows 'Hancuss', Kena Pasang Semula: Dari 8 ke 8.1.Dalam kiriman sebelum ini saya ada tulis pasal kegagalan memasang pemacu (driver) kad audio dan kad grafik dalam Windows 8.1. Saya rasa puncanya daripada kemaskini Windows Update (ada baca di forum tentang masalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
2 months ago.

 

Windows 'Hancuss', Kena Pasang Semula: Dari 8 ke 8.1

Sambungan daripada kiriman sebelum ini: Windows 'Hancuss', Kena Pasang Semula.Semasa pasang Windows 8, ada terfikir adakah Microsoft masih lagi menyokong OS ni? Selesai pasang, aku buka Internet Explorer dan google. Rupa-rupanya sudah tak disokong (baca: Still running Windows 8? Time to upgrade, or else).

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
2 months and 4 weeks ago.

 

Windows Jahanam Pasang Semula

2-3 hari ni aku sibuk 'mengerjakan' komputer rumah aku. Puncanya komputer yang ber-OS-kan Windows 10 tu tak boleh boot. Dah cuba bermacam cara untuk baiki melalui startup repair - safe mode, disable driver, low resolution mode, boot logging - semuanya gagal.System Restore yang konon-kononnya boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
3 months ago.

 

Justice League Chibi

Terjumpa kartun chibi Justice League yang comel di laman Warner Brothers Jepun. Segera di muatturun dan dibuat wallpaper komputer.Klik sini untuk muatturun.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
3 months and 4 weeks ago.

 

Ulasan AutoDraw

Google telah menghasilkan AutoDraw, sebuah applikasi lukisan yang boleh mengenalpasti lakaran ringkas dan memadankannya dengan lukisan yang sedia ada yang dilukis oleh profesional.Ini adalah pengalaman saya menggunakan AutoDraw.Saya tidak pandai melukis, dan saya dapati sangat mudah menggunakan AutoDraw...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
4 months and a week ago.

 

Serigala Besar Jahat yang dinanti-nantikan

Jualan buku besar-besaran Big Bad Wolf kembali lagi, kali ini dengan hashtag #BBWKL2017 dan #ReadAndGetBadder. Acara yang dianjurkan oleh BookXcess sudah masuk tahun ke sembilan.Saya senaraikan maklumat 'mudah hadam' berkenaan acara ini:TARIKH: 8/12/2017 (7.00 pagi) hingga 18/12/2017 (11:59 malam).TEMPAT:...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
4 months and a week ago.

 

HEIF - bakal pengganti JPEG?

Tahukah anda gambar yang anda ambil menggunakan telefon pintar anda disimpan dalam format JPEG? Format ini sangat popular kerana saiz failnya yang kecil dan kualiti gambarnya memuaskan. JPEG sudah digunapakai cukup lama - 25 tahun - dan sudah tiba masanya untuk satu format baru yang lebih menepati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
4 months and 2 weeks ago.

 

Peminat anime dan Batman, dah tengok Batman Ninja?

5 September lepas, laman web Comic Con New York menyenaraikan satu sidang sejam bertajuk 'First Look: Batman Ninja'. Berikut adalah ringkasan sidang tersebut:WARNER BROS. JAPAN AND WARNER BROS. HOME ENTERTAINMENT TEAM FOR AN EYE-POPPING ADDITION TO THE BATMAN ANIMATED LEGACY WITH BATMAN NINJA, A...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
4 months and 2 weeks ago.

 

Ini korek apa pula ni?

'MRT: Melangkaui Ekspektasi', nama tajuk sebuah rancangan di televisyen yang menceritakan kejayaan pembinaan MRT yang sudah mula beroperasi. Jelik rasanya melihat perkataan 'Ekspektasi' dalam tajuk itu.'Ekspektasi', saya andaikan, diambil daripada perkataan Inggeris 'expectation' yang bermaksud 'jangkaan'.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
7 months and a week ago.

 

Murder On The Orient Express. Dan Star Wars.

Malam tadi saya menonton trailer filem-filem akan datang di Youtube. Ada satu yang menarik perhatian saya iaitu Murder On The Orient Express. Filem ini adalah adaptasi daripada novel yang pernah saya baca yang sama tajuknya iaitu 'Murder On The Orient Express'. Novelnya sudah saya baca, jadi saya berminat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
8 months and a week ago.

 

Diablo III, Reaper of Souls dijual separuh harga sempena penjualan Rise of the Necromancer

Blizzard sudah mula menjual 'Rise Of The Necromancer' (RotN) pada 27 Jun yang lepas untuk pelantar PC, PlayStation4 dan Xbox One. RotN merupakan kandungan tambahan (in-game content) untuk permainan Diablo III. Bahan pelaris untuk RotN ini ialah Necromancer (watak kegemaran saya ni!), iaitu watak wira baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
9 months and 2 weeks ago.

 

Tukar bearing dan pam brek (brake pump) tayar

Saya kongsikan pengalaman menukar bearing dan pam brek pada tayar belakang kereta saya.Kisahnya bermula dari bunyi bising yang datang dari belakang kereta. Bunyinya dah semakin kuat. Pada mulanya saya tak berapa pasti dari mana punca bunyi tersebut. Dari tayar ke atau bumper. Tiba-tiba teringat sebelum ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
9 months and 3 weeks ago.

 

Reka kad raya dengan Canva

Anda nak reka sendiri kad raya untuk dikirim kepada kawan-kawan / saudara-mara / adik-beradik di Facebook / Instagram / WhatsApp? Sangat mudah dengan Canva. Anda pernah dengar tentang Canva?Canva (www.canva.com) ialah laman web (juga tersedia sebagai applikasi iPad / iPhone) yang memudahkan anda membuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
10 months and a week ago.

 

Kenapa lampu handbrake asyik menyala?

Sebelum ni kereta saya punya lampu handbrake asyik menyala. Bila tarik handbrake, menyala (memang sepatutnya macam tu). Bila lepas handbrake, menyala juga. Sepatutnya padam.Haii... masalah apa pulak kereta aku ni.Entah ada benda tersangkut kat sensor ke? Ada skru yang longgar yang nak kena ketatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
10 months and 3 weeks ago.

 

Senarai klinik-klinik pergigian kerajaan di Kuala Lumpur dan Putrajaya

Klinik pergigian kerajaan adalah salah satu pilihan untuk mendapatkan rawatan pergigian. Ada banyak klinik disediakan oleh kerajaan dan kosnya pun murah.Tapi kalau nak datang ke sini, tak boleh main 'terjah' sahaja.Ini kerana klinik pergigian kerajaan menetapkan masa-masa tertentu untuk pesakit luar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog brownb7483 brownb7483 via BLOG ANAK ZAMAN
10 months and 4 weeks ago.

 

1 2 3 Next »