User Profile: apeys

Show pings in: English | Malay | All

 

apeys

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 3

Cara Belajar Bahasa Arab

Cara belajar bahasa arab dengam mudah 📚Perbezaan cuti antara dua kalimah عُطلة dan إِجازَة 1) Kalimah  عُطلة  di gunakan untuk hari kelepasan yang di berikan oleh pihak-pihak tertentu/majika seperti : kerajaan atau institusi dan cuti ini ­mempunyai tempoh tertentu yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via InformasiKini
1 day and 8 hours ago.

 

Cara Mengatasi Masalah Gastrik dan Rawatan

MASALAH GASTRIK Anda selalu rasa tidak selesa pada bahagian perut? Rasa macam memulas tapi bukan nak buang air besar? Mungkin anda perlu buat pemeriksaan dengan doktor kerana kemungkinan anda menghidapi penyakit gastrik. Di dalam perut terdapat satu lapisan yang mukus yang melindungi dinding perut daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
5 days and 16 hours ago.

 

Masalah Anak Asma Punca Panjagaan dan Penyelesaian

Penyakit asma atau Lelah adalah satu penyakit yang menyebabkan seseorang itu sukar untuk bernafas. Masalah ini berlaku kerana semasa diserang asma, bronkiol pada paru-paru menjadi sempit. Antara gejala yang anda boleh perhatikan pada anak anda ialah: Sesak nafas Sukar untuk melakukan aktiviti fizikal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
1 week ago.

 

Cari tempat bercuti dan jimatkan wang beli tiket tarikan dengan JomJalan

Bercuti dalam negara sekarang semakin mahal. Walaupun harga bilik hotel hampir sama seperti 10 tahun dulu, harga tiket masuk ke tempat menarik semakin mahal, sama seiring dengan harga makan. Untuk berjimat, biasanya hotel dahulu yang diutamakan. Selalunya anda akan ke Booking atau Trivago ataupun Agoda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
1 month and 3 weeks ago.

 

Tips Bagaimana Cara Untuk Memikat Lelaki

Pada post yang lepas, blog informasikini telah pun berkongsi tips mengejutkan orang bangun tidur. Posting ini pula aku ingin berkongsi 50 tips menarik cara memikat lelaki. Kepada wanita-wanita diluar sana, anda perlu berani untuk mencuba praktikkan tips power cara memikat lelaki ini. Kegagalan sebenar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via InformasiKini
2 months and a week ago.

 

Jom Terbang Dengan Harga Yang Murah

Haa camne tu nak terbang dengan harga yang best korang rasa?? Hehe ni la yang aku nak habaq. Aku tau ramai antara kita yang suka travel at least setahun sekali. Bukan apa kan, nak release tension katanya lepas penat bekerja semua. Sudah semestinya kita nak kalau boleh pergi bercuti dengan kos serendah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
3 months ago.

 

Minyak Lintah Penyelesai Masalah Lelaki

Lintah atau nama saintifiknya Hirudo medicinalis merupakan sejenis haiwan analid dari subklas Hirudenea yang terdapat di negara kita. Lintah atau Leech dalam Bahasa Inggeris merupakan haiwan yang boleh hidup didalam air tawar, air masin dan juga boleh hidup di permukaan kering  ini amat digeruni oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via MindaKini
5 months ago.

 

Masalah Angin Dalam Badan

Masalah kembung perut atau angin dalam badan bukanlah satu masalah yang asing dalam kehidupan seharian. Ianya boleh berlaku apabila seseorang mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat. Ini merupakan faktor utama permasalahan angin dalam badan yang boleh menggangu aktiviti harian. Ramai dikalangan kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
5 months and a week ago.

 

Petua Mudah Bersalin Normal

Adakah anda hamil anak sulong? Belum mempunyai pengalaman yang meluas berkaitan kehamilan? Masih tertanya-tanya apakah tips dan petua untuk mudah bersalin? Artikel pada kali ini bakal memberi anda serba sedikit pengetahuan untuk melancarkan proses kehamilan anda dan cara untuk memudahkan anda melalui proses...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
8 months and 3 weeks ago.

 

Teh Nenes Batu Penyelesai Masalah Dalaman Wanita

Nenas batu, salah satu buah yang bertekstur coklat gelap dan mempunyai saiz yang kecil berbeza dengan buah nenas biasa. Nenas batu ini tidak boleh dimakan sepertimana buah nenas biasa kerana ianya tidak mempunyai rasa masam manis seperti nenas biasa, isinya juga tidak sama. Namun begitu, nenas batu boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Cahaya Purnama
9 months and a week ago.

 

Al-Fateh Junior Makanan Tambahan Terbaik Untuk Anak

Dalam era penuh cabaran ini, ramai ibu bapa yang terlepas pandang akan perkembangan anak-anak mereka. Kesibukan dalam pekerjaan harian mengakibatkan proses perkembangan kanak-kanak khusunya pada peringkat awal terabai dan menyukarkan mereka untuk menerima pembelajaran dengan baik. Dengan ini, kami ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
9 months and a week ago.

 

Al-Fateh Junior Makanan Anak Bijak

Memperkenalkan Al-Fateh Junior. Formulasi suplemen terbaik untuk pekembangan anak-anak pada peringkat awal. Ianya bukanlah ubatan kimia yang merbahaya, Al-Fateh Junior dirumus khas untuk kanak-kanak untuk menjalani proses pembelajaran dengan baik dan  lancar. Apa itu Al-Fateh Junior? Al-Fateh adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Cahaya Purnama
10 months ago.

 

HGH-II Human Growth Hormon – Penawar Masalah Anda

Apakah itu HGH-II ? Pada awal bulan ogos 2018, HPA iaitu syarikat Al-Wahida marketing  sdn. bhd.  yang terkenal dengan produk herba dan organik, telah melancarkan satu produk terbaharunya iaitu HGH-II. HGH-II merupakan produk herba alaf baru yang mempunyai banyak manfaatnya di dalam kehidupan seharian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
10 months and a week ago.

 

Al-Fateh Junior – Makanan Superfood Untuk Minda Anak Anda

Sememangnya laris, semestinya yang terbaik! Memperkenalkan Al-Fateh Junior, satu-satunya makanan suplemen untuk kanak-kanak yang berasaskan makanan yang terbaik untuk otak. Al-Fateh Junior merupakan suplemen sama seperti vitamin. Bezanya, ianya lebih kenyal berbentuk pastil untuk memudahkan dikunyah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via MindaKini
10 months and 4 weeks ago.

 

Perginya Seorang Murabbi Tan Sri Hassan Azhari -Tokoh Al-Quran Malaysia

إنا لله وإنا إليه راجعون Hari ini Sabtu, 26hb Muharram, 1440h, jam 5 petang, Malaysia kehilangan Murabbi Ummah Tan Sri Hassan Azhari, Seorang Ulamak dalam Bidang Al-Quran. Mohon semua mendoakan beliau bersama para Nabi, Rasul dan para malaikat الكرام البررة di Akhirat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Hafiz™
11 months and a week ago.

 

Servis Mesin Rumput Kulim

Assalamualikum Kami Menyediakan Khidmat Potong Rumput, Meracun dan Menebang Pokok di sekitar Kulim Pernahkah anda terfikir dengan kesibukan bekerja dan tiada masa untuk mengemas terutamanya halaman rumah anda ? Kadang kala ramai yang mengabaikan kebersihan dan kecantikan halaman rumah. Dah la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Cahaya Purnama
11 months and 3 weeks ago.

 

Rawatan Bekam Untuk Lelaki dan Wanita

Bekam dari segi bahasa adalah merujuk kepada membuang darah kotor, manakala dari segi istilah pula ianya adalah kaedah rawatan membuang darah kotor dari dalam badan melalui kulit dengan menggunakan pisau atau jarum yang steril agar tidak dijangkiti kuman dan mendatangkan komplikasi yang merbahaya kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via MindaKini
1 month and 2 weeks ago.

 

Kebaikan Bekam – Al-Hijamah, Bekam Darah

Prosedur membuang darah bertoksin atau dikenali sebagai bekam, terkenal dengan bahasa arabnya Al-Hijamah, adalah bertujuan untuk membersihkan salur darah dan merupakan cara detoksifikasi yang baik untuk diamalkan oleh setiap insan. Kulit manusia merupakan sel yang terbesar di tubuh manusia dimana ianya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Kertas Paper
1 month and 3 weeks ago.

 

Masalah Bayi Kembung Perut Susah Buang Air Besar

Bagi ibu bapa yang beru mendapatkan cahaya mata, pelbagai rawatan penjagaan perlu dititikberatkan. Terutamanya apabila bayi kerap menyusu tetapi kurang buang air besar. Perihal ini boleh menyebabkan bayi kembung perut menyebabkannya tidak selesa menimbulkan pelbagai komplikasi lain. Pembuangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Dunia Maklumat
1 month and 3 weeks ago.

 

Petua Tips Mudah Bersalin

Kelahiran cahaya mata sememangnya sudah menjadi penantian utama untuk setia ibu hamil. Namun begitu, adalah sangat penting untuk menjaga kandungan juga kesihatan ibu mengandung. Berikut adalah beberapa tips petua untuk ibu mudah bersalin bagi memastikan kesihatan diri kandungan terjamin.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog apeys apeys via Cahaya Purnama
1 month and 3 weeks ago.

 

1 2 3 Next »