User Profile: Senikk

Show pings in: English | Malay | All

 

Senikk

Your avatar

Real Name: Nik Arman

Member Since: 27th March 2012



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

Video Tutorial - Kaedah Buat Bunga Origami Yang Cantik

Ketahui dan pelajari bagaimana kaedah menghasilkan bunga origami yang cantik dan menarik dengan menggunakan kertas.Kertas pelbagai warna juga boleh diguna dengan kaedah origami ini bagi menghasilkan pemandangan harmoni bak musim bunga gitu.. Pasti nanti bunga yang terhasil itu mampu dijadikan perhiasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
31st December 2013 10:57pm

 

Video Menarik - Budak Lelaki Main Muzik Dengan Mesin Basuh

Kalo dah berbakat tu, mesin basuh pun boleh dijadikan alat musik.. Hadoi.. ni mesti mak dia marah tak bagi main internet ni, keluar jalan makan angin (bercuti) pun tak der, sudahnya mesin basuh mak dia yang jadi mangsa.Maklumlah time cuti sekolah biasanya budak nak lepas tension (bergembira) tapi makin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
31st December 2013 12:44am

 

Permainan Epic Rail

☎My Cbox☎Kalendar BesarMy Weather✔ Anda selaku Petugas di stesen kawalan utama lalulintas keretapi, telah diberi kepercayaan menjalankan tugas mengawal dan menjaga keselamatan perjalanan serta penumpang semasa perkhidmatan keretapi sedang beroperasi.. Kesilapan dan kecuaian ketika menjalankan tugas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
30th December 2013 10:50pm

 

Permainan Wira Udara

Musnahkan musuh dan apa sahaja disekitarnya dan terus bertahan sehingga nokhtah terakhir... ★ Klik Sini Untuk Main ★⇨untuk maksimum skrin menjadi lebih besar tekan Alt dan Enter secara serentak dan buat semula untuk Skrin Normal (skrin asal).. Sebagai Tanda Sokongan anda kepada blog ini 'Please Click'...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
29th December 2013 9:14pm

 

Video Lagu - Jom Solat Berjemaah (Gangnam Style Versi Islamik)

Sebuah lagu Islamik yang menarik dan sedap didengar.. boleh mendorong muda-mudi(generasi kini) mendekati surau/masjid apabila mereka menyanyikan lagu ini, tak kira di mana samaada seorang diri atau beramai-ramai... apapun ianya adalah satu usaha dakwah yang kreatif, syabas diucapkan buat mereka.. lepas ni,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
28th December 2013 10:06pm

 

Permainan Wolverine Tokyo Fury

Permainan Wolverine Tokyo Fury Wolverine mengamuk dan berjuang dengan sepenuh keberanian dan kekuatan fizikal yang dimilikinya, menghapuskan semua ninja dan gengster yang wujud dalam dunia gelap (pertubuhan rahsia) di bandar Tokyo.Perjuangan hidupnya kini adalah terletak ditangannya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
23rd December 2013 1:04pm

 

Permainan Extreme Quad

Permainan Extreme QuadPecut Quad Bike melalui permukaan jalan yang mencabar, membuat lompatan dan mengelak halangan.Berlumba Untuk Menang! Controls ☑Pergerakan >Butang Anak Panah (Arrow keys). X - Tengok Belakang. Sebagai Tanda Sokongan anda kepada blog ini 'Please Click'...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
15th December 2013 9:26am

 

Video Menarik - Kucing Pujuk Bayi Menangis

Pandai betul kucing ni, tepuk - tepuk kepala bayi tu pujuk supaya jangan menangis, binatang pun ada sifat belas ehsan walaupun tidak dikurniakan akal seperti manusia.. apapun tindakan kucing itu nampak cute dan boleh menjadi pengajaran kepada Khalifah ciptaan tuhan hari ini yang semakin hilang sifat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
9th December 2013 2:32pm

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
8th December 2013 1:08am

 

Permainan Penyerang Berperisai

Permainan Penyerang BerperisaiPenyerangan Makhluk Asing dari Angkasa telah berlaku di kawasan pusat bandar.Jentera2x perang berperisai mereka telah dihantar disetiap kawasan bandar.Ribuan manusia terkorban dalam perang penaklukan baru ini.Robot gergasi Makhluk Asing menghancurkan dan memusnahkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
7th December 2013 11:49pm

 

Kentut Menyembuhkan Penyakit?

Fakta atau lawak? Kentut boleh menyembuhkan penyakit? Agaknya selepas ni kalo ada sapa2x nak kentut jangan ditahan, lebih2x lagi kalo ada orang berdekatan.. anda tidak perlu malu tapi harus tersenyum bila kentut, kerana kentut anda itu akan memberi kesan fizikal dan emosi kepada seseorang... Kah3x⇨Sumber:...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
2nd December 2013 10:04pm

 

Permainan Perang Robot Super

Permainan Perang Robot SuperRobot yang dicipta dan dikurniakan deria rangsangan diperbuat dari besi serta keupayaan bertukar bentuk diberi peranan dalam suatu misi untuk musnahkan Robot2x jahat yang mahu menjadikan penduduk bumi sebagai hamba abdi.. Controls ☑Pergerakan >AWSD ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
29th November 2013 11:58pm

 

Permainan ISOBALL 3

Permainan ISOBALL 3Pandu bola ke arah lubang keluar pada setiap Level dengan membina jalan sebagai laluan untuk dilaluinya.. Permainan ini mempunyai 75 Level kesemuanya.Level 21 ke atas adalah mencabar.Jika anda seorang yang suka kepada penyelesaian masalah yang mencabar, permainan ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
7th November 2013 12:51pm

 

Permainan Lebuhraya Maut

Permainan Lebuhraya MautLebuhraya dipenuhi dengan Zombie dan anda hanya memiliki kenderaan buruk yang telah lama tidak digunakan, untuk membawa anda ke checkpoint berikutnya (tempat selamat) sebelum tempat yang dipenuhi Zombie itu diletupkan.. Langgar semua Zombie yang ada dijalanraya untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
31st October 2013 12:05am

 

Pantaskah Surga Untukku - Tegar

Pantaskah Surga Untukku sebuah lagu yang best, sedap didengar dan memberikan keinsafan kepada pendengarnya.. Dalam kehidupan kita seharian kadangkala tanpa kita sedari kebanyakkan masa kita dihabiskan untuk mengejar keduniaan.Kita dilekakan dengan urusan kerja untuk mengejar wang sehingga lupa tanggungjawab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
20th October 2013 1:48am

 

Pembuatan Sebuah Topeng Iron Man

Jom tengok bagaimana topeng Iron Man dihasilkan.. Fuh, agak susah juga rupanya nak hasilkan sebuah topeng Iron Man yang bergaya dan lengkap dengan sistem elektroniknya.. Apapun bak kata orang tanpa usaha yang bersungguh-sungguh, sesuatu yang hebat sukar dihasilkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
20th September 2013 9:41pm

 

Permainan Menembak Buah

Permainan Menembak BuahSuatu permainan menembak bebuih yang mengandungi buah-buahan dengan buah-buahan yang berbeza.Tembak ke arah barisan jenis buah yang sama iaitu minima 3 buah yang sama untuk menggugurkannya.Pemungut buah akan mengutip buah anda ke dalam bakul dan setiap buah yang dikutip akan diberi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
20th September 2013 12:35am

 

Tegar Septian Penyanyi Cilik

Justin Bieber Indonesia, itulah gelaran atau jolokan yang diberi buat Tegar atau nama sebenarnya Tegar Septian .Tegar yang dilahirkan 19 September 2001 kini berusia 11 tahun adalah bintang baru yang mula bersinar dalam arena nyanyian.Dia yang popular dengan lagu berjudul Aku Yang Dulu Bukanlah Yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
2nd September 2013 5:52pm

 

Games for Girls - Rekaan T-shirt yang Menakjubkan!

Rekaan T-shirt yang Menakjubkan!Membuat Rekaan corak baju T-shirt adalah suatu perkara yang menarik dan menyeronokkan.Terdapat mereka yang telah berjaya mengusahakan dan menjalankan perniagaan dalam bidang Rekaan T-shirt ini.Mahukah anda mendapat peluang untuk mencipta corak rekaan untuk baju...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Senikk Senikk via Blog Senik-Rman
26th August 2013 3:28am