User Profile: Mellya

Show pings in: English | Malay | All

 

Mellya

Your avatar

Real Name: Mellya Crayola

Member Since: 18th March 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

What's In My Bag ?

Assalammualaikum.Abaikan beg yang kempis tuh hahahWhat's In My Bag ? | Ada apa dalam beg Mellya. heheh Ni bag favourite Mellya. Dah dekat 2 tahun juga beg ni. Ada beg lain tapi nama pun favourite bag, so this is it. Giamax beli dekat Parkson. Murah je pun dalam seratus lebih rasanya Yang best tahan lama. So...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and a week ago.

 

Rawat Muka Kusam, Gebu-gebas dengan Citrine by Adore Hainz

Assalammualaikum.Masalah utama Mellya selain parut yang liat di wajah ialah kulit kusam. Rasa macam tak ada seri gitu. Ini bukan sebab masalah skincare, tapi masalah dari segi dalaman. Jadi Mellya beranikan diri mencuba Citrine. Mesti ramai yang belum dengar mengenai Citrine bukan? Citrine sebenarnya baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and a week ago.

 

TOP MAKE UP ITEMS 2017

Assalammualaikum.TOP TRENDING MAKE UP ITEMS 2017 | Women can't never stop scrolling the web to find out new makeup trends and i admit it as i am one of it. haha No women hates makeup, if there is, trust me they are lying lol 😅Women canNEVERresist the temptation of purchasing new makeup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and a week ago.

 

Lazada Birthday Blogger Contest 2017

Assalammualaikum.Lazada Birthday Blogger Contest, 5TH Birthday Surprise | Wah sudah lima tahun usia Lazada di Malaysia ya. Pada tarikh 22 March hingga 24 March ni, Lazada bakal melancarkan Lazada Birthday Sale : (http://www.lazada.com.my/birthday-sale/) sempena ulang tahun Lazada yang ke-5! Discount...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and a week ago.

 

Print Lebih Mudah Dengan Gogoprint Malaysia

Assalammualaikum.Sebagai part time blogger yang selalu ambil tempahan mengedit blog, teringin juga nak ada business card. Biasalah, kalau dah jadi blogger ni, tambah pula zaman sekarang ni yang semuanya secara online, Mellya pun tak lepaskan peluang untuk print business card Mellya secara online je. Lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and a week ago.

 

Sunshine Blogger Award - Ucing Kadayan

Assalammualaikum.Berpeluang menjawab soalan sekali lagi, kalini daripada Ucing Kadayan heheh ehh kita tag dia, dia tag kita balik ye 😅 Thanks awak, rasa dihargai gitu hahahaThe Sunshine Blog Award is given to “bloggers who positively and creatively inspire others in the blogosphere“.Here are...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and a week ago.

 

Canva, Buat Business Card Comel Secara Percuma !

Assalammualaikum.Hi readers, Mellya memang tak ada business card. And when someone offer me a printing voucher, Mellya pun terus terfikir. Why not Mellya buat business card ? Hehe sebab tak tau nak guna voucher tu untuk apa. So setelah pening kepala nak design business card, I found this web,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and a week ago.

 

BLOG GIVEAWAY BY RII (01042017)

Assalammualaikum.klik banner untuk menang heheHarini rasa nak join BLOG GIVEAWAY BY RII. Giveaway terbuka untuk bloggers and Twitter contestants. Hadiah menarik menanti.1st Prize :1 jam tangan DW ( female version ).Sebuah buku 'Where The Rocks Splits The Sky oleh Philip Webb'.Sebuah komik 'Lawak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and a week ago.

 

SEGMEN REVIEW BLOG BY SYAHIRAHVALIANT.COM (12032017)

Assalammualaikum.klik banner to join .

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and a week ago.

 

Senarai Peserta 1ST GIVEAWAY BY RAVISHING OBSESSION

Assalammualaikum.Now Happening@ravishingobsessionklik banner untuk join.Peserta diberi pilihan untuk menyertai melalui blog, facebook dan instagram. Senarai nama disusun mengikut jam komen anda disiarkan. Thanks yang sudi menyertai. Yang belum boleh click banner diatas. Pastikan syarat-syarat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and a week ago.

 

Essence Cosmetics Murah and Worth It

Assalammualaikum.Lagi-lagi pasal my makeup haul hehe Mellya memang. Salah satu bad habit Mellya ialah shopping makeup. Arghhh, tambah-tambah kalau singgah Watson, Guardian. Mellya jarang beli barang dekat Sephora macam Tarte, L.A. Girl, Nyx, Benefits. Tapi lebih kepada drugstore makeup. Essence Cosmetics ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and 2 weeks ago.

 

SunShine Blogger Award - Anum Abdullah

Assalammualaikum.The Sunshine Blog Award is given to “bloggers who positively and creatively inspire others in the blogosphere“.Thanks blogger Anum Abdullahatas kesudian untuk tag Mellya. 😄 Ada beberapa soalan yang dikemukakan oleh sis ni, sebelum tu jom tengok rules untuk peserta Sunshine...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and 2 weeks ago.

 

Sendayu Tinggi Sudah Dikenali di Peringkat Antarabangsa ?

Assalammualaikum.Sebagai pengikut setia Puan Yatie , Mellya memang selalu follow cerita-cerita beliau. hehe Friendly sangat orangnya. Rajin beliau buat video-video dalam Youtube and Instagram. Setelah sekian lama, akhirnya salah satu video nya telah di"acknowledge" by Huda Kattan ! Huda Kattan okay? Huda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and 2 weeks ago.

 

Sunshine Blogger Award - Noor Azlan

Assalammualaikum.The Sunshine Blog Award is given to “bloggers who positively and creatively inspire others in the blogosphere“.Thanks blogger Noor Azlanatas kesudian untuk tag Mellya. 😄 Ada beberapa soalan yang dikemukakan oleh bro ni, sebelum tu jom tengok rules untuk peserta Sunshine Blogger...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and 2 weeks ago.

 

Mata Coklat Senang Nampak Hantu?

Assalammualaikum.Mata Coklat Senang Nampak Hantu? Sapa bermata coklat angkat tangan. hehe Mellya bermata coklat dan memang pernah nampak benda halus ni. Tajuk entry ni Mellya dapat lepas kawan adik Mellya cerita yang orang mata coklat ni memang mudah nampak hantu. Kebetulan dalam family Mellya, Mellya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and 2 weeks ago.

 

Cara Menghilangkan Milia Seed atau Oil Seed

Assalammualaikum.credit :http://pad2.whstatic.com/images/thumb/a/a3/Get-Rid-of-Milia-Step-1.jpg/728px-Get-Rid-of-Milia-Step-1.jpgTahu tak Milia Seed? Milia seed atau lebih dikenali sebagai oil seed ni selalu menapak sekitar bawah mata. Memang susah nak hilangkan oil seed ni. Punca oil seed ni ialah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and 2 weeks ago.

 

Done Blog Editing Stalky Raunchyy

Assalammualaikum.Sebelum apa-apa Mellya nak mohon maaf pada yang Mellya belum reply email disebabkan kesuntukan masa sejak akhir-akhir ni. Harap sudilah bersabar, kalau rasa macam lambat sangat tak pe, sebab tu Mellya tak ambil bayaran siap-siap takut tak mampu 😅 Okay ini blog Stalky Raunchyy owned by...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and 2 weeks ago.

 

DIY : Tutorial buat Eyebrow Brush Menggunakan Mascara Brush

Assalammualaikum.credit :https://i.ytimg.com/vi/dbPvZpsHFts/maxresdefault.jpgHey'all , dah lama peram entry ni. Mellya dok usyarrr je eye brow brush dekat Instagram nak beli. haha ni lah masalah, scroll ig cari customer tapi last2 jumpa benda lain. Dua kali tanya seller nak beli, but end up tak beli. Quite...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and 2 weeks ago.

 

Bercinta, Putus, Tak Mau Kawan

Assalammualaikum.source:http://s205.photobucket.com/user/inuyasha_girl903/media/Kellyspicturething.jpg.htmlSapa pernah bercinta dan akhirnya putus di tengah jalan? hehe jengjengjeng.. Mellya pernah? Eh maybe yes, maybe no. haha berteka-teki pulak. Mellya confused kenapa ya, ex atau bekas seseorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and 2 weeks ago.

 

Hadiah 1st Giveaway by Ravishing Obsession

Assalammualaikum.2 pemenang berpeluang memilih salah satu hadiah dibawah :Brightening SeriesBaru saja dilancarkan pada 6 March 2017.Brightening Series CleanserBrightening Series Moisturizer**price dan detail boleh refer InstagramAcne SeriesAcne Bar SoapScar toner**price boleh refer...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mellya Mellya via A box of Crayon
2 months and 2 weeks ago.