Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Food hunt!

Found a great place for great food? Blog about it and tag your entry with 'food' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

KEKAL CANTIK BERSERI BERSAMA PRODUK SAFI BALQIS OXYWHITE

hai assalammualaikumKekal Cantik Berseri Bersama Produk Safi Balqis Oxywhite - Wah!! Safi sekarang dah keluarkan produk terbaru. Kali ni, Safi memperkenalkan formulasi baharu dalam rangkaian penjagaan kulit SAFI Balqis yang diperkaya dengan Formulasi OxyWhite iaitu gabunganNano Oxygen dan Nano BioWhite agar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 hour and 24 minutes ago.

 

Pembangkang Sabah Harus bersatu untuk rakyat

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah Tuaran : Presiden Parti Harapan Rakyat Sabah (Harapan Rakyat) Datuk Seri Lajim Ukin meminta semua parti pembangkang tempatan di Sabah bersatu padu dalam memperjuangkan hak rakyat. Katanya, kepimpinan semua parti pembangkang juga perlu mengamalkan sikap toleransi dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
3 hours and 53 minutes ago.

 

MAKSUD PERKATAAN 'HAWAU' SEBENAR YANG ORANG MELAKA SELALU GUNA

MAKSUD PERKATAAN 'HAWAU' SEBENAR YANG ORANG MELAKA SELALU GUNA. Perkataan hawau yang berasal dari Melaka sekarang bukan orang melaka je suka guna.. Dah jadi satu perkataan yang 'hipster' di gunakan kebanyakkan orang serata negeri. Almaklum zaman generasi 2000an katanya... Selalu je aku nampak perkataan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
4 hours and 12 minutes ago.

 

Tonton online suamiku paling sweet episod 25, tv3

Minggu akhir dalam drama suamiku paling sweet episod yang ke 24. Saksikannya. Lakonan oleh Syafiq kyle dan Mawar Rashid. Selamat menonton. Jemput baca entri ini jugaTonton online suamiku paling sweet... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
5 hours and 25 minutes ago.

 

Asus Zenfone 3 price in Malaysia

Zenfone3 ASUS Zenfone 3 is one of the models in the ZenFone Range, a list of mid-range smartphone models that ASUS first introduced back in 2014. With ASUS Zenfone 3, ASUS plans to move away from the budget segment and the company is looking for ways to increase its market share in the premium segment....

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mohdgazali50 mohdgazali50 via Gadget
6 hours and 37 minutes ago.

 

Penampakan Hantu Wanita Ini Gegerkan Warga Jepang

Terdapat sebuah kejadian menyeramkan yang menggegerkan di jepang, dimana sesosok hantu wanita dengan sangat jelas tertangkap kamera. Tidak hanya sebatas menampakan diri, sesosok wanita itu melakukan aksi mengejutkan secara nyata yang menunjukan bahwa dia bukanlah seorang manusia.Menurut tutur cerita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
7 hours and 7 minutes ago.

 

10 Jembatan Terpanjang Di Dunia

Kebanyakan jembatan di dunia ini hanyalah menghubungkan dua wilayah darat yang dipisahkan oleh sungai yang lebarnya bahkan tak mencapai 100 meter. Tapi semakin maju akal manusia, makin maju pula peradaban manusia, tak terkecuali dalam teknologi pembuatan jembatan, kini manusia bahkan bisa membuat jembatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
7 hours and 22 minutes ago.

 

10 Pantai Terindah Di Dunia

Dibawah ini adalah info mengenai 10 pantai terindah didunia yang dikutip dari didunia.net.1. Fernando de NoronhaMungkin pantai terindah di dunia ini yang dimana hanya segelintir orang saja yang tahu. Yaitu salah satu Unesco World Heritage Site ini merupakan “The most beautiful marine park in the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
7 hours and 40 minutes ago.

 

5 Tanda Akan Adanya Penampakan Pocong Di Sekeliling Anda

Siapa yang tak takut dengan sosok hantu lemper satu ini. Bentuknya yang menyeramkan ditambah lagi cerita-cerita misteri yang mengemasnya tentu membuat semua Orang Indonesia merinding bila mendengar namanya. Kecuali orang-orang yang kuat imannya, tak akan tahan dan akan langsung terbirit-birit jika bertemu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
7 hours and 57 minutes ago.

 

Monster Sungai Afrika

Goliath tigerfish (Hydrocynus goliath) atau juga dikenal dengan nama giant tigerfish atau mbenga, adalah anggota terbesar dari klan tigerfish, genus dari ikan predator bengis dengan gigi-giginya yang mirip belati.Seperti yang dikutip dari Alam Mengembang Jadi Guru, Goliath tigerfish berasal dari basin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
8 hours and 25 minutes ago.

 

5 Jenis Anjing Yang Dilarang Ditangkarkan Di Dunia

Di penghujung tahun 1980an, sebuah terjadilah sebuah serangan epidemis yang dilakukan oleh anjing jenis Pit bull, sehingga menyebabkan adanya pelarangan penangkaran dan pemeliharan anjing sejenis Pit Bull. Pada tahun 1991, Parlemen Inggris bahkan melarang beberapa jenis anjing lainnya yang diikuti pula oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
8 hours and 41 minutes ago.

 

PERSEMBAHAN USOP MINGGU KE 8 MENTOR MILENIA AGAK MEMBOSANKAN

PERSEMBAHAN USOP MINGGU KE 8 MENTOR MILENIA AGAK MEMBOSANKAN. Minggu lepas takde ulas pasal mentor milenia 2017 ni sebab den cuti cuti malaysia balik kampung. Isnin baru pulang ke pangkal jalan katanya.. Kat kampung takde maknanya nak layan TV sangat. Dah la bukan selalu balik kampung harus la spent time...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
9 hours and 8 minutes ago.

 

The Tolbooth Restaurant, Stonehaven, Scotland

Stonehaven is one of our favorite places to visit when we're in Scotland. It was a beautiful day, so we took the kids for a stroll on Stonehaven Harbour. We decided to have lunch at Tolbooth Restaurant (a restaurant we visit at least once everytime we're in Scotland).Our kids love this place!They offer a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
10 hours and 11 minutes ago.

 

Sambutan Earth Hour

Sambutan Earth Hour merupakan acara tahunan yang dianjurkan oleh Tabung Alam Sedunia WWF dan disambut pada hari Sabtu terakhir pada bulan Mac setiap tahun. Pada hari sambutan Earth Hour ini, setiap kediaman dan pejabat akan mematikan lampu dan peralatan elektrik selama satu jam untuk membangkitkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
10 hours and 15 minutes ago.

 

INAI DAUN ASLI MURAH : HENNAART BY MILA

hai assalammualaikumKalau sebelum ni, nak pakai inai, pakai yang dekat pokok. Sebab inai dekat pokok ni suci, semulajadi, takde bahan kimia. Punya gigih petik inai lepas tu menumbuk sampai lumat. Nak bagi merah petuanya letak nasi, letak air. Hah!! macam-macam la. Kalau sebut inai, mesti fikir kawin, asal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
13 hours ago.

 

Pengguna stevia tertipu terguna stevia palsu tanpa sedar.

Pengguna stevia tertipu terguna stevia palsu tanpa sedar.Terkejut! Saya benar-benar terkejut apabila terbaca berita mengenai Stevia palsu dalam Berita Harian hari ini. Saya terkejut kerana saya adalah antara ribuan pengguna produk Stevia di Malaysia.Pada muka depan akhbar Berita Harian bertarikh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ibnismail ibnismail via shameel iskandar
13 hours and 2 minutes ago.

 

Nora Danish, Nedim Nadzri Nikah 30 Mac 2017

Setelah sekian lama berteka-teki, akhirnya pelakon, Nora Danish bakal menamatkan zaman solonya dengan Nedim Nadzri, 30 Mac 2017 ini. Menerusi kad jemput majlis pernikahan Nora Danish dan Nedim Nadzri, acara perkahwinan ini akan berlangsung di Kuala Lumpur dengan tema tradisional. Nora Danish ketika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
13 hours and 18 minutes ago.

 

Senarai Peserta Contest SEO Belajar Buat Blog

Syukur Alhamdulillah, setakat ini sambutan terhadapat Contest SEO Belajar Buat Blog dalam kalangan rakan-rakan blogger cukup menggalakkan.Sehingga sekarang contest ini telah disertai oleh hampir 50 rakan blogger. Dan yang menariknya, setiap blogger yang telah menyertai contest ini sudi kongsikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
13 hours and 35 minutes ago.

 

GIVEAWAY BY LYANA ISHAK EYJA MASLIZA

As Salam and greetings to dear readers. Giveaway by Lyana Ishak Eyja Masliza. This morning Mrs. A terasa nak join giveaway la pulok! Tahu pasal giveaway mudah dan simple ini sewaktu singgah di blog LZ tadi.KLIK Kalau nak join macam Mrs. A sila klik banner di atas untuk tahu details. Jom kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
13 hours and 39 minutes ago.

 

NAK BERJIMAT BELI BARANGAN BABY JOM KE LAZADA BIG BABY FAIR

NAK BERJIMAT BELI BARANGAN BABY JOM KE LAZADA BIG BABY FAIR. Zaman sekarang kos sara hidup semakin tinggi sampai orang nak beranak pun jadi takut. Betul la setiap manusia yang lahir ke bumi Allah tu di sertakan bersamanya rezeki cuma tu la kita sebagai manusia bila tengok ekonomi negara yang semakin merosot...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
13 hours and 58 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »