Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Arts!

We'll look into the arts scene this week. Share with us your favourite art pieces and tag your entry with 'art' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Dry Aged Beef at Prime, Le Meridien Kuala Lumpur

Everyone knows how much I love my meats, especially steaks. It’s no secret that my default for a great night out involves beef or steak in some form and while we’re on the subject of steaks, let’s dwell a little on the best steak place in town in my opinion – Prime at Le Meridien [] The post...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bangsarbabe Bangsarbabe via Bangsar Babe
1 hour and 11 minutes ago.

 

Lucky Peaches @ Plaza Arkadia, Desa Park City

Lucky Peaches is a newly opened casual restaurant in Plaza Arkadia, Desa Park City. Their menu features both tried and tested and contemporary dishes that are prepared with an Asian twist. Menu prices are reasonable considering the location, larger than usual portion size and quality of ingredients used.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
3 hours and 38 minutes ago.

 

Kisah Paranormal, Rishi Si Pengawal Keselamatan (Bahagian I)

Salah satu hobi aku ialah mengumpul cerita seram. Aku suka semua literatur yang berkaitan dengan dunia paranormal dan minat aku hanya setakat itu sahaja. Aku bukan pencari hantu macam Uncle Seeker. Aku ni jenis bila kau cakap aku ada cerita hantu. Handphone aku dah siap di tangan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
5 hours ago.

 

‘Patutlah Pakaian Mereka Comot-Comot’ – Kisah 2 Beradik Yang Pendiam Dan Hiperaktif

Kerana bangku pecah, semuanya terdedah, demikian tulis guru lelaki ini yang tidak menyangka dua murid yang juga adik beradik ini rupa-rupanya datang dari keluarga yang susah. Dua beradik itu dijaga oleh bapa mereka, manakala si ibu telah mengambil keputusan untuk memilih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
5 hours and 28 minutes ago.

 

Apabila Anak ‘Buang’ Ibu Bapa

KALAU seorang bayar RM2.99 juta, bayangkan kalau anda ada lima orang anak yang masing-masing berjawatan tinggi, pasti RM14.95 juta berada dalam tangan. Anda tidak lagi perlu bergantung kepada duit pencen atau dana Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) pada usia tua selepas bersara kelak. Malah, tidak perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
5 hours and 53 minutes ago.

 

Jangan Tinggal Anak Sendirian Di Rumah

MEMBACA laporan demi laporan mengenai kanak-kanak yang maut selepas ditinggalkan sendirian di rumah menimbulkan pelbagai pe­rasaan pada penulis. Sedih ada, kesal ada malah nak marah pun ada selepas kanak-kanak itu ada yang ditemui mati terjatuh dari apartmen yang dihuni, malah ada yang ditemui mati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
6 hours and 10 minutes ago.

 

Bitcoin Terus Merudum

LONDON – Mata wang digital ter­kenal dunia, bitcoin menyaksikan penurunan 20 peratus kelmarin apabila harganya kini mencecah AS$10,000 (RM39,585), manakala mata wang kripto lain turut mengalami penurunan yang sama. Fenomena nilai susut itu berlaku gara-gara pelabur berasa bimbang apabila pengawal selia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
6 hours and 40 minutes ago.

 

Melaka ICT Holdings Sdn Bhd

Melaka state government has vision to use Information Communication Technology (ICT) to empower Melaka economy. Using ICT, Melaka has known around the world. Melaka government also build their own company to ensure ICT in Melaka is good. The company known as Melaka ICT Holding Sdn Bhd or MITCH was...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog melakacool melakacool via Melaka Cool
7 hours and 6 minutes ago.

 

SYIF TENGAH MALAM.. HIMPUNAN KISAH SERAM KAKITANGAN HOSPITAL DI MALAYSIA

SYIF TENGAH MALAM.. HIMPUNAN KISAH SERAM KAKITANGAN HOSPITAL DI MALAYSIA. Tu dia.. lama sungguh segmen seram serik lekatlekit bercuti kan. Maaf la.. I sekarang sangat la busy body dengan dropship kuih bulan pekasam daging berempah. Di samping masih kekal mengambil servis review di blog. Bila dah kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
7 hours and 30 minutes ago.

 

Kenali 10 Lelaki Paling Kacak Di Dunia.

SIAPA lelaki paling kacak di dunia tahun ini? Fattah Amin? Itu mungkin pilihan anda dan yang pasti itu pilihan Fazura. Laman web Worlds Top Most tahun ini menyenaraikan 10 lelaki paling kacak 2018 meliputi pelbagai latar belakang dari putera diraja, pelakon sehinggalah model. Dari Eropah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
7 hours and 32 minutes ago.

 

Sinar baharu untuk pelarian Rohingya di Bangladesh

COXS BAZAR: Lebih 9,000 pelarian Rohingya yang tinggal di kawasan sempadan yang terpencil di Bangladesh sejak beberapa bulan lalu telah dipindahkan oleh agensi kemanusiaan bagi membolehkan mereka mendapat akses bantuan dan perkhidmatan asas dengan mudah. Kebanyakan mereka dipindahkan dengan bas ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mediakedah mediakedah via Media Kedah
7 hours and 50 minutes ago.

 

Mengapa Khinzir Haram?

Mengapa khinzir diharamkan oleh Islam sebenarnya tidak harus dipersoalkan oleh kita sebagai umat Islam. Namun, untuk menyelongkari dalil-dalil pengharaman tersebut, Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
8 hours and 55 minutes ago.

 

Stiq Rahsia Masakan Beef, Lamb Dan Chicken Istimewa Di Wangsa Maju

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kalau kat KL ni nak makan steak memang banyak tempat nak yang mahal yang murah dan juga yang tepi jalan. Tapi ada ker yang kualiti masakan seperti hotel 5 bintang tapi harga pada level street food.Ada sebab Maha...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
10 hours and 15 minutes ago.

 

Niat Dan Cara Solat Sunat Kusuf : Gerhana Bulan

Gerhana matahari dan gerhana bulan dari segi bahasa adalah tertutup cahayanya sama ada sebahagian atau keseluruhannya. Kedua-dua perkataan boleh digunakan untuk maksud dua jenis gerhana tersebut. Solat gerhana matahari dan bulan tergolong dalam jenis solat yang disyariatkan kerana bersebab. Dalam solat ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nursyarifah Nursyarifah via wannursyarifah
12 hours ago.

 

7 contoh copywriting headline memukau

Headline atau Tajuk adalah faktor terpenting dalam sesebuah Copywriting atau Ayat Jualan. Kerana, 80% kejayaan pelanggan membeli produk anda adalah disebabkan tajuk. Kenapa tajuk memainkan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
13 hours and 28 minutes ago.

 

Keutamaan dan Kelebihan Membaca al Quran

Keutamaan juga kelebihan membaca al-Quran sangat banyak.Sejak dizaman Rasulullah s.a.w lagi,baginda s.a.w menerangkan secara hikmah akan keutamaan mereka yang memelihara hafalan al-Quran,selain membaca al-Quran.Antara keutamaan dan kelebihan bagi membaca al-Quran adalah seperti berikut;“Perumpamaan orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nursyarifah Nursyarifah via wannursyarifah
15 hours and 19 minutes ago.

 

7 Gambar Liza Soberano, Wanita Tercantik 2017

Gambar Liza Soberano, wanita wajah tercantik dunia 2017. Pelakon drama Filipina Kapamilya, Liza Soberano telah menduduki tempat teratas dalam senarai wanita dengan wajah tercantik untuk tahun 2017. Sekaligus, ini menjadikan wanita ini sebagai salah seorang wanita paling cantik di dunia. Menerusi wordless...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
15 hours and 36 minutes ago.

 

Penggelek Habuk IKEA

Nak tahu cara mudah dan seronok untuk buang habuk, termasuklah bulu haiwan peliharaan dan bulu halus daripada pakaian, permaidani, tempat duduk kereta dan juga perabot? Aha .. saya gunakan penggelek habuk daripada IKEA. Murah je, harga tak cecah RM5 pun seunit. Penggelek habuk ni isteri saya beli semasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
17 hours and 11 minutes ago.

 

Mai Bar-Becue @ Aloft Kuala Lumpur Sentral

Our recent trip to Aloft Kuala Lumpur Sentral coincided with a cold spell across Malaysia. Usually our Saturday afternoon during staycations would be spent poolside, however rain and 22 degree temperatures kept us out of the pool. Nevertheless we still managed to have fun poolside courtesy of Mai Bar which...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
23 hours and 57 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »